Wall Street FOMO kan Bitcoin pushen naar nieuwe All-Time Highs

Het wordt stilaan duidelijk dat slim geld bitcoin (BTC) serieus begint te nemen. Analisten denken dat de ’stealth-fase‘ in de bitcoin-markt voorbij is. Dit jaar werd bijna elke sector van de wereldeconomie getroffen, met uitzondering van de bitcoin, het goud, de technische voorraden en enkele andere.

Vandaag de dag is de prijs van Bitcoin met 125% gestegen tot op heden, wat het de best presterende asset maakt zoals het in de laatste tien jaar heeft gedaan. Interessant is dat het publiek zich daar volledig bewust van lijkt te zijn. Echter, niet iedereen negeert bitcoin’s laatste stijging tot meer dan $16.000. Op dit moment is de prijs van het vlaggenschip crypto ongeveer 20% lager dan zijn all-time high.

Wall Street nog steeds onbeslist

Gezien het ongelooflijke jaar dat die bitcoin heeft, is het niet verwonderlijk dat Wall Street zich nu begint te realiseren dat de eerste gedecentraliseerde crypto ter wereld niet snel ergens naartoe gaat.

Flashback 2017; dat was een historische bitcoin prijsrally die vooral werd gedreven door de detailhandelaren – de gemiddelde Joe – die een stormloop op Wall Street verwachtte naast de razernij van verschillende lopers die werden gelanceerd door middel van de eerste muntaanbiedingen (ICO).

Tegelijkertijd introduceerde de CME hun cash-settled bitcoin futures op het hoogtepunt van december 2017, en toen … barstte de zeepbel! De BTC-prijs implodeerde en stortte in de daaropvolgende maanden sterk in en de hype verdween in een meerjaarlijkse berenmarkt.

Negatieve publiciteit door de mainstream media deed veel retailbeleggers het verlies opeten. Veel analisten en toeschouwers schreven bitcoin af als de zoveelste zeepbel die barstte. Google-zoekopdrachten tonen aan dat velen het vertrouwen in de crypto als een levensvatbare beleggingstool hebben verloren in 2018 en begin 2019.

Maar in 2020 is het duidelijk dat de publieke zoekopdrachten naar bitcoin niet in overeenstemming zijn met BTC, aangezien de prijs ervan op de een of andere manier ‚ontkoppeld‘ is. Het meest interessante aan deze zaak is dat zelfs Wall Street meestal aan de zijlijn blijft staan, wat suggereert dat de bitcoin vrij ondergewaardeerd kan zijn voor 16.000 dollar.

Momenteel heeft het vlaggenschip crypto een marktkapitalisatie van $297 miljard. Toch lijken de laatste gegevens aan te tonen dat deze trend al begint te veranderen. Volgens Gemini Exchange mede-oprichter Cameron Winklevoss is Wall Street er nog niet. Hij gaf commentaar:

„Instellingen zijn nu niet in Bitcoin. Het is de laatste tien jaar een detailhandelsfenomeen geweest. Dus Wall Street praat erover, ze zijn zich bewust van Bitcoin, maar ze zitten er niet echt in vanuit ons perspectief, maar het begint te gebeuren.

Rijke gebieden in Silicon Valley en New York Drive BTC Price…

Op basis van eerdere rapporten zijn het vooral de rijke gebieden in New York en Silicon Valley die op dit moment erg geïnteresseerd zijn in bitcoin. Deze postcodes zijn de thuisbasis van veel vermogende particulieren.

Verschillende rijke beleggers wenden zich tot bitcoin als een nieuwe activaklasse, maar het publiek is zich daar grotendeels niet van bewust. Michael Saylor, Paul Tudor Jones en Stanley Druckenmiller hebben in 2020 al golven gemaakt nadat ze hun posities in Bitcoin onthuld hadden. Hebben ze iets ontdekt dat het publiek in 2017 niet heeft gezien? Was de retailbelegger toen net te vroeg?

Tudor Jones zei dat investeren in bitcoin hetzelfde zou kunnen zijn als vroeg beleggen in Apple aandelen. Saylor legde uit dat zijn bedrijf, MicroStrategy, dat ongeveer $425 miljoen aan bitcoin verwierf, het voor de komende 100 jaar in handen zal houden, waarbij hij verwees naar het beste onderpand ter wereld.

In de tussentijd, Druckenmiller, de meest recente grote naam bitcoin converteren, zegt nu dat:

„Als de gouden weddenschap werkt, zal de Bitcoin weddenschap waarschijnlijk beter werken.“

Samen beginnen deze slimme geldbeleggers te beseffen dat de Bitcoin beter is in goud dan het goud zelf, zoals Tyler Winklevoss het formuleerde. Goud is dit jaar met maar liefst 23% gestegen in een tijd van wereldwijde economische beroering, toen dit havenmetaal naar verwachting zou gaan glanzen.

Echter, bitcoin (digitaal goud) heeft de markten overgenomen met zijn 125% winst op jaarbasis. Het is ook met bijna 300% gestegen ten opzichte van het dieptepunt van de pandemie-crash in maart. Vandaag de dag is de marktkapitalisatie van bitcoin ongeveer 2,36% van die van goud. Sommige langetermijnbeleggers zien het als de beste asymmetrische risico-rendementsverhouding in de geschiedenis. Mensen die tien of zelfs vijf jaar geleden bitcoin verwierven, zullen daarmee instemmen.

Het einde van de ‚Stealth-fase‘ van BTC

Bitcoin heeft een vast aanbod waardoor het vrij aantrekkelijk is als een hedge tegen inflatie die bijna gegarandeerd wordt door de Amerikaanse Federal Reserve. Maar in tegenstelling tot goud is bitcoin vrij schaars. Het aanbod ligt rekenkundig vast en kan door geen enkele autoriteit of overheid veranderd worden.

Bovendien wordt de snelheid waarmee nieuwe bitcoin wordt gedolven na elke vier jaar met wel 50% verminderd, wat volgens analisten een van de grootste katalysatoren is voor de nieuwe cycli op de stierenmarkt. Die gebeurtenis staat bekend als halvering en de laatste vond plaats in mei 2020.

Een cryptohandelaar, Michaël van de Poppe, denkt dat de bitcoin-markt nu de Stealth-fase, die de Awareness-fase inluidt, aan het verlaten is. Bitcoin is niet langer alleen maar digitaal geld voor het kopen van drugs en andere illegale items van het duistere web. Van de Poppe legt uit:

„Nu Stan Druckenmiller, Michael Saylor en meer beursgenoteerde bedrijven de Bitcoin-markten betreden, is het duidelijk dat we in het beginstadium zijn van een nieuwe stierengevecht.“

Bitcoin is een exclusieve club…

In aanvulling op de halvering hebben de bovengenoemde investeerders ook opgemerkt dat de fundamenten van de bitcoin, de netwerkactiviteit en andere infrastructuren op de oever van de oever aanzienlijk zijn verbeterd sinds 2017. Een deel van de infrastructuur bestaat uit PayPal en CashApp. Het komt dus niet als een verrassing dat deze opkomende activaklasse begint te lijken op een onverstandige weddenschap om slim geld.

Veel andere beleggers zullen zich ook realiseren dat een kleine procentuele allocatie van hun kapitaal in bitcoin hun portefeuillerendementen aanzienlijk zou kunnen verhogen. In oktober merkte Dan Tapiero, de medeoprichter van 10T Holdings, op:

„Slechts 3% BTC-positie in de afgelopen 5 jaar zou de prestatie van een 60/40 portefeuille hebben verhoogd van 6,8% naar 10,2%.“

In dat tempo zullen de klanten van de beleggingsfondsen onder meer vragen gaan stellen:

„Waarom presteert de Bitcoin-voorraad van mijn neef beter dan mijn 401K, FAANG-aandelen, goud en Warren Buffett samen? Hoe kom ik in contact met Bitcoin?“

Maar, bitcoin is uniek omdat het niet volgens de regels van Wall Street speelt. Het is een vorm van software die met zijn set van regels wordt geleverd. Het is geen beursintroductie of een aandeel. Het is gewoon een technologie die openstaat voor iedereen en vrijwillig te gebruiken is. Het heeft een groep early adopters en geen insiders.

Bitcoin heeft marktcycli en geen bailouts. Het bestaat al meer dan tien jaar en wordt met de dag sterker. Ondanks het feit dat het al meer dan 12 jaar bestaat, wordt het vlaggenschip van de cryptografie nu pas opgemerkt en serieus genomen door veel serieuze investeerders. Tegelijkertijd heeft het voor iedereen de laagste toegangsdrempel tot de markt in vergelijking met de traditionele financiële sector.

Dat is precies de reden waarom bitcoin nog steeds een unieke kans biedt voor particuliere beleggers. Het is een goed idee om nu bitcoin te kopen tegen lagere prijzen, voordat de Wall Street moguls binnenkomen en de prijzen de komende jaren aanzienlijk verhogen.