Waarom Bitcoin zijdelings kon ruilen tot april 2021

Max Pain: Waarom Bitcoin zijdelings kon ruilen tot april 2021

Bitcoin-prijsactie is momenteel verwarrend voor cryptohandelaren en analisten en de reactie na het bereiken van een nieuwe all-time is niet wat iedereen verwachtte. De leidende cryptocurrency per marketcap werd verondersteld te exploderen zodra er een nieuwe high werd gemaakt, maar in plaats daarvan zou een andere tot zes maanden zijwaarts kunnen leiden tot maximale pijn voor enthousiaste beleggers die wachten op een correctie of het volgende been omhoog.

Dit is de reden waarom Bitcoin speculanten op het laatste moment aan de kant kon laten staan, net voordat de laatste parabolische impuls op gang kwam en de cryptocijfers de Crypto Bull wereld laten zien waartoe ze in staat zijn.
Dip Kopers en Beren Alsof ze verblind kunnen worden door een martelend zijdelings scenario.

De Bitcoin-prijs is $19.000 en zowel beren als stieren zijn aan het speekselen voor een beslissende prijsactie. De zijdelingse handel heeft sommigen verbijsterd, die dachten dat nadat de cryptocurrency een nieuwe recordhoogte had bereikt, er geen weg meer terug was.

Zonder een grote doorbraak verwachtte de beer een afwijzing, en de stieren hebben met spanning gewacht om de dip te kopen, maar geen van beide scenario’s is nog gekomen. In plaats daarvan is een zijwaartse maling aan het spelen en de handelaren zijn al gefrustreerd en beginnen aan de zijlijn te zitten.

Maar dit is kenmerkend voor Bitcoin die tijdens een vroege stierenmarkt in verzet komt. De hoge vraagopbouw tijdens een fase van gereduceerd aanbod houdt elke vorm van zelf-opoffering die eerder een negatieve kant zou hebben veroorzaakt, op afstand. Er wordt absoluut verkocht van crypto walvissen, maar zelfs zij hebben niet de impact die ze eerder hadden op de prijsactie, met als gevolg de stagnatie.

De huidige prijsactie lijkt verrassend veel op de laatste grote zijdelingse fase van de cryptocrisis. En als hetzelfde scenario zich opnieuw afspeelt, verwacht dan een saaie prijsactie voor nog een paar maanden.

Interessant is dat twee grote zijdelingse fasen voorafgingen aan de epische stierenmarkt van 2017 die Bitcoin de eerste keer tot 20.000 dollar bracht. Nu is het terug tegen deze prijzen, maar de pijn moet nog eindigen.

Bitcoin Cycles: Nadat Max Pijn de beloning komt die het waard is om te houden…

Het einde van de pijn komt misschien niet voor nog eens 167 dagen, volgens zowel de fractal op dit moment, als een soortgelijke, tweezijdige-fase fractal uit het begin van de laatste stierenmarkt.

De bovenstaande grafiek toont de twee stukken van de koersactie, die ongeveer even lang duren als de huidige zijdelingse string. Wanneer de impasse echter is bereikt, gebeurt er magie.

Als de pijnlijke zijwaartse Bitcoin-trend voltooid is, draagt de laatste parabolische impuls de cryptokringen naar nieuwe hoogtepunten. Door de laatste cyclus over hetzelfde punt in de tijd te plaatsen op de huidige koersactie, wordt een andere parabolische curve die de cryptokralen naar astronomische hoogten voert, goed in lijn gebracht met vergelijkbare verwachtingen, en begint deze zijdelings te eindigen.

De reden waarom zo’n zijdelings scenario zo pijnlijk is, is dat bij speculatieve activa stagnatie leidt tot onzekerheid en twijfel, wat ertoe kan leiden dat deelnemers aan de zijlijn blijven staan totdat er een beslissing is genomen. En zoals we de afgelopen maanden hebben gezien, vertrekt de trein, zodra hij het station verlaat, snel naar de volgende halte.

Is die trein nu klaar voor een volgende stop, is er meer bijtanken nodig dat kan leiden tot een maximale pijnsituatie zoals hierboven geschetst?