Mark Cubans opfindelse slår tilbage

Mellem juni og oktober 2017 fandt en fundraising i form af en tokenudstedelse sted for at finansiere virksomheden Unikrn, en spilplatform og væddemål på videospil eSport.

UnikoinGold (UKG), der blev udstedt, skulle forbedre og udvide platformens funktionalitet, men et andet løfte behøvede SEC ikke overhovedet. Faktisk meddelte projektledere potentielle investorer, at de ville lette oprettelsen af ​​et sekundært marked for token-videresalg.

Ifølge SEC vil disse bestræbelser på at øge brugen af ​​UKG-tokens „øge efterspørgslen og dermed værdien af ​​de nævnte tokens.“ Og paf! Her er vi med værdipapirer.

Ikke-erklæret udstedelse af værdipapirer: 6,1 millioner dollars i bøde
Den amerikanske regulator behøvede ikke at beskylde initiativtagerne til Unikrn for at have foretaget en ulovlig udstedelse af værdipapirer, da den ikke blev erklæret over for dens tjenester.

”Rammen om værdipapirregistrering og -fritagelse er designet Bitcoin Loophole til at sikre investorbeskyttelse (…). Manglende overholdelse af denne ramme skader investorer og vores markeder. », Kristina Littman, leder af cyberenheden i SEC

Uden at indrømme eller benægte SEC’s resultater, accepterede Unikrn at betale en bøde på 6,1 millioner dollars, en femtedel af de 31 millioner dollars, der blev rejst af ICO på det tidspunkt. Men selvfølgelig var der bare lidt mere end summen af ​​bøden tilbage i projektet, fordi Kommissionen forklarer, at den tog højde for:

“(…) Unikrns økonomiske situation og det faktum, at sanktionen repræsenterer næsten alle Unikrns aktiver (…). „

Men Unikrn gjorde andre indrømmelser efter SEC. Projektet ville have aftalt at „deaktivere UKG-tokens“ og anmode om tilbagetrækning af UKG fra alle cryptocurrency-børser.

Washington State Department of Financial Institutions har efter sigende også meddelt en udenretslig forlig med Unikrn på lignende anklager for overtrædelse af statens bestemmelser om registrering af fundraising.

Det er lidt lettere at forstå, hvorfor Mark Cuban er i et så dårligt humør mod Bitcoin. Uden kongen af ​​kryptoer kunne Ethereum måske aldrig have set dagens lys, og heller ikke ICO’er. Så det ville have været en hel del besparelse af tid og penge for milliardæren.